Shiro abhyanga

 

De Shiro Abhyanga is een combinatie van de Shirodhara en de Abhyanga.

 

De Shirodhara is een onvergetelijke zintuiglijke beleving.Een eeuwenoude Ayurvedische massage waarbij in een continue stroom warme olie over je voorhoofd druppelt. Om precies te zijn over je ajna chakra, ook wel beter bekend als het derde oog. De plek die staat voor een hogere bewustzijn en intuïtie. En al lig je op een heerlijke verwarmde behandelbank onder een comfortabele deken en heeft de hele setting verdacht veel weg van een gewone massage, deze behandeling ‘masseert’ vooral je geest. Een half uur lang stroomt heel zachtjes olie uit een koperen pot die boven je hoofd hangt. Geleidelijk aan stroomt de olie via je haar weg naar een kom onder de behandelbank.

 

Wat doet het?

To-ta-le ontspanning. Om je hoofd tot rust te brengen. Shirodhara werkt super kalmerend en balanceert met name Vata en Pitta dosha. De behandeling brengt een drukke geest tot rust, verkoelt en vermindert stress en overprikkeling. Het helpt je oude herinneringen op te lossen en een diepe innerlijke focus te brengen. Boven alles versterkt shirodhara de verbinding tussen het hoofd en het hart. Freaky? Nee dat niet. Het voelt als een kilometers diepe ontspanning. En dat kan ik iedereen aanraden.

 

Waar moet je rekening mee houden?

 Tijdens de treatment komt er wel een liter plantaardige (sesam of kruiden) olie uit de pot en dus ook in je haar. Reken op zo’n 2 wasbeurten voordat het eruit is. Tip: verdeel eerst de shampoo over je haar voordat je het nat maakt, zo krijgen de reinigende stoffen al wat grip op de olie. Overigens raad ik je aan om de olie niet direct na de behandeling uit te spoelen maar het nog een tijdje in te laten trekken, de olie werkt voedend voor je huid en haar. Trek dus oude kleding aan, of neem het mee zodat je daarin naar huis kunt. En vergeet niet een muts of pet mee te nemen, doordat je je hoofdhaar nat is verlies je veel warmte na de behandeling  het advies om lekker warm je hoofd en nek in te pakken.

 

De kracht van Abhyanga 

De naam Abhyanga komt uit het Sanskriet en betekent oliemassage.  Je ontvangt eerst tijdens een voetbad met magnesium een onvergetelijke hoofdmassage met warme olie door zachte en stevige bewegingen, daarna ervaar je de Abhyanga rugmassage op de behandelbank.

Abhyanga werkt niet alleen heel fijn en ontspannend, het heeft ook veel voordelen. Je versterkt je immuunsysteem, reinigt je lichaam en stimuleert je doorbloeding, stofwisseling en spijsvertering. Bovendien word je huid er glad en sterk van.

 

Samen werken deze massage's  super kalmerend en balanceert met name  Vata en Pitta dosha. De behandeling brengt een drukke geest tot rust, verkoelt en vermindert stress en overprikkeling. Het helpt emotionele blokkades op te lossen en geeft een diepe innerlijke focus.

 

Advies voor deze behandeling is om met schoon haar, zonder wax of gel te komen!

 

Woorden die passen bij deze holistische behandeling zijn;

Zintuigelijke beleving, kalmeert en ontspant de zenuwen, weldaad voor lichaam en geest

 

Duur 90 min €155,-