Guasha massage

 

Wat is Gua Sha / Guasha?

Guasha is een oude, Chinese massagebehandeling die al eeuwenlang uitgevoerd wordt om verschillende klachten te behandelen. Deze methode van klachtbestrijding wordt steeds populairder in het Westen. Het woord ‘Gua’ betekent letterlijk ‘schrapen’, terwijl ‘Sha’ iets betekent als: ‘vastzittende energie’. Oftewel: het schrapen van energie die in verschillende delen van het lichaam vastzit.

 

Wanneer Guasha steen gebruiken?

Gebruik de Guasha steen tijdens een fijn ochtendritueel of om juist de dag mee af te sluiten. Volgens oud-Chinese tradities helpt het ‘schrapen’ met deze steen bij het afvoeren van afvalstoffen. Zo stimuleer je de doorbloeding en zou je weer een gezonde glow op je gezicht krijgen.

 

Hoe kies ik de beste Guasha steen?

Gebruik het inkeping van het guasha hartje om de contouren van je gezicht te masseren. Denk bijvoorbeeld aan je kaaklijn, maar ook je wenkbrauwen passen hier perfect tussen. De bolling van de guasha steen in een S-vorm is juist fijn om kleinere bewegingen op het gezicht mee te maken.

 

Bij beide stenen vind je een holle kant die fijn is voor je hals, wangen en voorhoofd.

 

• Guasha rozenkwarts

Rozenkwarts staat voor liefde, en is verbonden met het hartchakra. Rozenkwarts is de edelsteen van de liefde, werkt in op het hart-chakra en geeft je zelfvertrouwen een boost. Met de rozenkwarts guasha masseer je de liefde je gezicht in.

 

• Guasha jade

Jade wordt gezien als een reinigende en kalmerende edelsteen. Ook heeft deze zachtgroene edelsteen een harmoniserende werking volgens de kristallenleer.

 

Hoe gebruik je een guasha steen op je gezicht?

Stap 1: Pak een fijne gezichtsolie en breng een paar druppels op je gezicht (of lichaam) aan.

 

Stap 2: Maak met de guasha neerwaartse, vloeiende bewegingen over het lichaam/gezicht. Oefen hierbij lichte druk uit.

 

Stap 3: Masseer bij je lichaam, hals en voorhoofd van boven naar beneden. Bij je wangen en wenkbrauwen beweeg je bij voorkeur van binnen naar buiten.

 

Wordt je huid rood? Geen zorgen, dit is normaal. Dit zal na een tijdje wegtrekken.

 

Guasha kopen

Laat je bij het kopen van een Guasha inspireren door de betekenis van het kristal en laat je leiden door je intuïtie. Wat past bij jou?

Geef een guasha een mooi plekje in je badkamer en maak het echt onderdeel van een ritueel in de ochtend of in de avond. Is zo’n guasha steen echt iets voor jou? Dan vind je het vast fijn om te weten dat al de producten duurzaam én eerlijk gemaakt zijn. 

 

Je geniet al van een Guasha steen vanaf 20,-.