Abhyanga - traditionele Ayurvedische hoofdmassage

 

 

De kracht van Abhyanga 

 

De naam Abhyanga komt uit het Sanskriet, een oudse taal uit India, en betekent oliemassage.

 

Dit Indianse ritueel gaat duizenden jaren terug in de tijd. Sluit de wereld even buiten en gun jezelf deze ayurvedische hoofdmassage. Het onderscheidt zich door het gebruik van warme kruidenolie en heeft een heilzame werking. De Indiase hoofdmassage wordt in zittende positie gegeven om het hoofd leeg te maken en om van denken naar voelen te gaan, deze massage is geschikt voor iedereen die even de stress van alledag los wil laten.

Tijdens deze hoofd- en nek- massage wordt eerst de hoofdhuid zacht tot krachtig gemasseerd. Dit deel van de massagebehandeling vindt grotendeels over het verloop van de meridianen plaats. De hals, nek en schouderbladen worden door verschillende massagegrepen los gemaakt.

 

De massage bevordert de oppervlakkige doorbloeding van de hoofdhuid en huid. Verder wordt het lymfesysteem en het immuunsysteem gestimuleerd. Bovendien bevordert deze massage het wegnemen van spierspanning, verbetert de psychische spanning en stimuleert de positieve lichaamsenergieën.

 

Voetenbad met magnesium

Je lichaam maakt zelf geen magnesium aan, dus het is belangrijk om voldoende van dit mineraal uit voeding en eventueel supplementen binnen te krijgen. Maar ook een magnesium voetenbad is een effectieve manier om een tekort te voorkomen of verhelpen. Vooral in tijden van stress is het slim om regelmatig je voeten onder te dompelen in een magnesium voetenbad. Als je veel stress hebt, verbruikt je lichaam namelijk meer magnesium.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Tijdens de hoofdmassage wordt er gemasseerd met plantaardige (sesam of kruiden) olie in je haar. Een goede wasbeurt zorgt ervoor dat de olie weer verwijderd wordt uit het haar. Tip: verdeel eerst de shampoo over je haar voordat je het nat maakt, zo krijgen de reinigende stoffen al wat grip op de olie. Overigens raad ik je aan om de olie niet direct na de behandeling uit te spoelen maar het nog een tijdje in te laten trekken, de olie werkt voedend voor je huid en haar. Trek dus oude kleding aan, of neem het mee zodat je daarin naar huis kunt. En vergeet niet een muts of pet mee te nemen, doordat je je hoofdhaar nat is van de olie verlies je veel warmte na de behandeling het advies is daarom lekker warm je hoofd en nek in te pakken.

Advies voor deze behandeling is om met schoon haar, zonder wax of gel te komen!

 

Woorden die passen bij deze behandeling;

pure rijkdom voor lichaam en geest, verkwikkend en ontspannen

 

Duur 45 min €79,-