Kansa wand 

 

Wat is een Kansa Wand:

Een eeuwenoud huidverzorgingshulpmiddel dat dateert van vóór de jaderoller en gua sha - zo’n 5000 jaar geleden.

Kansa ontstond in het bronstijdperk in India.

‘Kansa’ is het metaal (koper en tin) dat in de Kansa Wand wordt gebruikt en wordt ook wel “belmetaal” genoemd, omdat de authentieke bellen - en Tibetaanse gongs - van hetzelfde materiaal zijn gemaakt.

Wordt veelvuldig gebruik van gemaakt in de Ayurveda landen als bijv. India.

 

Vroeger aten mensen hun maaltijden op een Kansa-bord om de spijsvertering te vergemakkelijken en het zuurgehalte in het voedsel te verminderen. En ze dronken hun water uit Kansa-bekers omdat het bijna een waterfiltratiesysteem was - het zou het zuurgehalte uit het water verwijderen. Uiteindelijk vonden ze ongelooflijke gezondheidsvoordelen door het metaal ook rechtstreeks op de huid aan te brengen. 

 

Vanwege de alkalische eigenschappen van het metaal zal het bij gebruik op jouw huid de huid helpen om de pH-waarde in evenwicht te brengen. Een huid met een hoog zuurgehalte of een algemene onbalans kan gevoeligheid, vroegtijdige veroudering, rimpels, ontstekingen of acne veroorzaken.

 

De Kansa Wand helpt bij het verwijderen van opgebouwde gifstoffen in de lymfeklieren door deze af te voeren. Hierdoor krijg je meer zuurstof naar de huid en kan de huid beter werkzame stoffen opnemen.

 

Deze prachtige massage, mede door het stimuleren van de doorbloeding, brengt verse zuurstof naar de huid - en dát geeft die prachtige natuurlijke glow die we zo graag willen!